x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de mii de oameni din India și Pakistan, evacuați din cauza unui ciclon

Zeci de mii de oameni din India și Pakistan, evacuați din cauza unui ciclon

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   20:30
Zeci de mii de oameni din India și Pakistan, evacuați din cauza unui ciclon

Zeci de mii de oameni din India și Pakistan au fost evacuați din cauza unui ciclon care se apropie de zonele locuite de pe coastă. În zonele amenințate au fost impuse mai multe restricții.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate în India și Pakistan, în timp ce unele regiuni ale acestor țări se pregătesc pentru un ciclon extrem de puternic care va lovi joi seara, anunță BBC.

Se preconizează că Biparjoy, un ciclon care trece deasupra Mării Arabiei, va atinge pământul în statul Gujarat din vestul Indiei. În Pakistan, se așteaptă ca furtuna să lovească coasta provinciei Sindh și să afecteze părți din orașul Karachi.

Guvernul din Gujarat, India, a anunțat că a evacuat aproape 38.000 de persoane din districtele de coastă. Biroul meteorologic a avertizat populația cu privire la penele de curent și inundații. Trenurile din regiune au fost suspendate, în timp ce porturile Kandla și Mundra, două dintre cele mai mari din țară, și-au întrerupt operațiunile.

Paza de coastă indiană a declarat că a evacuat marți 50 de muncitori de pe o platformă petrolieră din largul coastei Gujarat. Oamenii au fost sfătuiți să evite să plajele, iar pescarilor li s-a cerut să nu se aventureze pe mare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: evacuari ciclon