x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Execuția unui condamnat la moarte - oprită, după ce nu i-a fost găsită vena 

Execuția unui condamnat la moarte - oprită, după ce nu i-a fost găsită vena 

de Redacția Jurnalul    |    29 Feb 2024   •   12:15
Execuția unui condamnat la moarte - oprită, după ce nu i-a fost găsită vena 

Execuția unui condamnat la moarte, în SUA, a fost oprită după ce nu i-a fost găsită vena după opt încercări. Ultima execuție ratată din motive similare a fost cea a lui Kenneth Smith, ucis în cele din urmă prin inhalare de azot.

Execuția unui condamnat la moarte american în vârstă de 73 de ani, Thomas Creech, a fost întreruptă în ultimul moment în Idaho, SUA, deoarece soluția letală nu a putut fi administrată în termenul legal, conform Administrației Penitenciarelor din Idaho, potrivit BBC.

Administrația a decis să oprească execuția după opt încercări de a găsi o venă pe brațele sau picioarele deținutului, a declarat directorul închisorii, Josh Tewalt.

"Nu știm încă nimic despre o eventuală reprogramare”, care ar necesita un nou ordin de execuție, a spus el.

Brenda Rodriguez, un reporter al unei televiziuni locale care a asistat la execuție împreună cu alți reprezentanți ai presei, a declarat că bărbatul nu părea să fi simțit dureri, dar la un moment dat s-a plâns că simte "un pic de durere în picioare".

Ultima execuție ratată din motive similare a fost cea a lui Kenneth Smith în Alabama, la 17 noiembrie 2022. Condamnat la moarte în 1996 pentru uciderea unei femei la ordinul soțului ei, bărbatul a fost în cele din urmă executat pe 25 ianuarie 2024 prin inhalare de azot, o premieră mondială care a provocat un val de indignare.

Toate cele 24 de execuții efectuate în Statele Unite în 2023 au fost prin injecție letală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: executie condamnat moarte