x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exploataţi la sânge

Exploataţi la sânge

de Sînziana Stancu    |    12 Iul 2011   •   21:00
Exploataţi la sânge

Conditiile de munca in uzinele din sec­torul electronic din China sunt 'inumane', ara­ta un raport al organizatiei pentru apa­rarea drepturilor omului China Labour Watch (CLW) citat de Le Monde.

Aceste uzine fabrica produse electronice pentru companiile Dell, IBM, Ericsson, Philips, Microsoft, Apple, HP si Nokia, intre altele. 'Mun­citorii nu pot sa castige un salariu care sa le permita sa traiasca muncind doar cu norma de lucru normala si sunt astfel constransi sa faca un mare numar de ore suplimentare', intre 36 si 160 de ore pe luna, 'mun­cind pana la epuizare', mai ales in pe­-rioadele de varf in comenzi, a constatat CLW in noua din cele zece uzine unde a facut ancheta.

Activistii CLW au facut acest sondaj 'sub aco­perire', in perioada oc­tombrie 2010 – iunie 2011, an­ga­jan­du-se ca muncitori in trei dintre aceste uzine si au reusit sa vorbeasca cu 408 lucratori. Ei au constatat ca se lucreaza foarte intens, 'muncitorii repetand aceeasi operatiune la fiecare 3 secunde, incontinuu, timp de 10 ore pe zi'.

×
Subiecte în articol: externe