x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE/Stirile zilei

EXTERNE/Stirile zilei

07 Ian 2005   •   00:00

8 ianuarie 2005

Rusia - Craciun la tara pentru Putin

Presedintele rus Vladimir Putin isi petrece Craciunul ortodox pe stil vechi intr-un sat din regiunea Tver, preferand, ca si in ultimii ani, sa asiste la slujba de la miezul noptii departe de fastul din capitala rusa. El va lua parte la slujba la una dintre cele mai vechi biserici din regiune, evitand, pentru al patrulea an consecutiv, Catedrala Hristos Mantuitorul, distrusa de Stalin si reconstruita recent. Anul trecut, Putin a fost de Craciun in orasul medieval Suzdal din est, celebru pentru numeroasele sale biserici si manastiri. (Irina Cristea)

Ancheta - Fostul sef al CIA, pus la colt

O ancheta interna a CIA a stabilit ca oficialii din structurile superioare ale agentiei nu au alocat corect resursele necesare combaterii terorismului inainte de atentatele de la 11 septembrie 2001, au declarat mai multe surse, citate de New York Times. Documentul este critic mai ales la adresa fostului director al CIA, George Tenet, care a demisionat in vara lui 2004. Raportul stabileste ca agentia a acordat prea putina atentie amenintarii reprezentate de terorism. (Irina Cristea)

Coliziune - Accident de tren in Italia

Mai mult de 15 persoane au murit dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit de un marfar in apropiere de localitatea Bologna. Potrivit echipelor de salvare si pompierilor care s-au deplasat de urgenta la fata locului, bilantul victimelor ar putea creste considerabil. Cele doua trenuri s-au ciocnit cu putin inainte de a ajunge in gara, pe o portiune unde circulatia se efectua pe un singur sens. Din cauza socului provocat de ciocnire, mai multe vagoane au deraiat. Din primele cercectari rezulta ca vinovat de coliziune ar fi conductorul marfarului. (Irina Cristea)

Irak - O ziarista franceza a disparut

Ministerul francez al Afacerilor Externe a confirmat ieri-seara disparitia la Bagdad, semnalata inca de miercuri dimineata, atat a trimisului special al cotidianului francez Lib...ration, Florence Aubenas, cat si a insotitorului sau de nationalitate irakiana. "Florence Aubenas si insotitorul sau, irakianul Hussein Hanun, nu au mai fost vazuti de miercuri dimineata", se arata intr-un comunicat al ministerului. Daca se confirma ipoteza potrivit careia jurnalista a fost rapita, ea ar deveni al treilea ziarist francez capturat de irakieni. (Maria Toader)
×
Subiecte în articol: externe