x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

20 Mar 2004   •   00:00
Presedintele si vicepresedintele, impuscati

Presedintele Taiwanului, Chen Shui-bian, si adjunctul sau, Annette Lu, au fost raniti de un glont, vineri, in plina campanie electorala pentru presedintia tarii. Cei doi se aflau intr-o masina decapotabila, pe strazile orasului Tainan, cand presedintele Chen a fost lovit in stomac de glontul ricosat din genunchiul drept al vicepresedintelui Lu. Viata nu le-a fost pusa in pericol de acest atentat, si alegerile se desfasoara astazi. (Ana Ilie)

Complot pentru inlocuirea lui Musharraf

In Pakistan se pune la cale inlocuirea presedintelui Pervez Musharraf cu cel supranumit "parintele bombei atomice pakistaneze", Abdul Qadeer Khan. "Creierul" complotului este prietenul lui Khan, generalul Hamid Gul, fostul sef al agentiei de informatii pakistaneze, care vrea sa stranga "o echipa puternica de musulmani credinciosi un fundamentalist, este cel mai popular om din Pakistan deoarece a oferit tarii bomba nucleara, o contragreutate la capabilitatea nucleara a Indiei. (Ana Ilie)

Nemtii fac coada la crematoriile din Cehia

Satui sa plateasca si sa astepte prea mult pentru a-si inmormanta apropiatii, germanii si-au gasit consolarea la firmele de servicii funerare din Cehia. In special berlinezii se grabesc sa profite de preturile mici si serviciile prompte oferite de afaceristii cehi. Pentru a se pune la punct o inmormantare, in Germania trec si trei saptamani, timp in care rudele mortului se vad ele insele ingropate in hartii de aprobare si in taxe. In Cehia nu exista birocratie in acest domeniu, iar serviciile funerare costa de sase ori mai putin. La mare cautare sunt si crematoriile, dotate inclusiv cu hotel si restaurant pentru cei indoliati. (Irina Cristea)

Americanii au mai ucis doi jurnalisti

Un jurnalist si un operator al televiziunii Al-Arabya au cazut victime tirurilor militarilor americani joi seara, in timp ce se aflau la filmari in Bagdad. Ei se aflau in preajma unui hotel lovit de o racheta, cand o masina a fortat barajul american, provocand riposta soldatilor. Cei doi au luat-o la fuga spre masina lor, dar americanii i-au luat drept atacatori si i-au impuscat. Este al doilea caz de jurnalisti ucisi de militarii SUA in Irak, dupa cazul britanicului Dana Mazen, de la agentia Reuters, impuscat in luna august. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe