x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

17 Mar 2004   •   00:00
Irakienii vor ca americanii sa plece

Majoritatea irakienilor sunt impotriva continuarii ocupatiei tarii lor de catre fortele coalitiei. Potrivit unui sondaj de opinie al canalului american de televiziune ABC, 51% dintre irakieni vor ca americanii sa plece acasa, in vreme ce doar 39% doresc ca soldatii americani sa ramana in continuare pe teritoriul irakian. O cincime dintre irakieni cred ca atacurile impotriva fortelor coalitiei sunt "acceptabile ", iar aproape jumatate estimeaza ca interventia militara in Irak a fost "corecta". (Ana Ilie)

Ministrul lui Berlusconi in spital

Liderul extremei dreapta italiene, Umberto Bossi (foto), e in stare critica la spital. Bossi, ministru al Reformei si presedinte al partidului Liga Nordului, a suferit un atac de cord, dar starea lui este stabila. In varsta de 62 de ani, Bossi a fost internat saptamana trecuta, iar zvonurile pomeneau de un atac cerebral, in urma caruia politicianul ar fi intrat in coma. Familia a negat insa aceste informatii. Absenta prelungita de la Guvern a lui Bossi, unul dintre aliatii premierului Silvio Berlusconi, va intarzia procesul de reforma pe care premierul mizeaza cel mai mult in campania sa electorala. (Irina Cristea)

Explozie in nordul Rusiei

Orasul rus nordic Arhangelsk a fost zguduit in noaptea de luni spre marti, la ora locala 3:00, de o explozie puternica. Deflagratia s-a produs intr-un bloc de apartamente cu noua etaje si a facut cel putin 15 morti si 20 raniti. Desi 22 de locuitori ai imobilului au fost evacuati de echipele de interventie, multi altii sunt dati disparuti si s-ar putea afla inca sub daramaturi. Anchetatorii care lucreaza pentru elucidarea circumstantelor tragediei au anuntat ca pornesc de la premisa unei scapari de gaz. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe