x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXTERNE - Stirile zilei

EXTERNE - Stirile zilei

16 Mar 2004   •   00:00
Inca o planeta in jurul Soarelui

Cercetatorii din SUA au descoperit un corp ceresc ce orbiteaza in jurul Soarelui si care ar putea fi a zecea planeta a sistemului nostru solar. Potrivit Mediafax, corpul ceresc a fost observat cu telescoapele spatiale Hubble si Spitzer. Pana acum nimeni nu a banuit ca sistemul nostru solar ar putea avea peste noua planete. Anuntand descoperirea unui "obiect misterios", NASA a precizat ca acesta este "cel mai indepartat care orbiteaza in jurul Soarelui". Obiectul a fost botezat Sedna, dupa zeita oceanului la eschimosi. (Lavinia Tudoran)

Traficanta la 96 de ani

O femeie de 96 de ani a fost acuzata de posesie de cocaina, autoritatile din North Carolina descoperind pentru a treia oara stupefiante asupra sa, potrivit Sky News. Batrana a afirmat ca nu stie cum au ajuns drogurile si o pipa pentru cocaina in scaunul ei cu rotile! Numai ca este pentru a treia oara cand se gaseste cocaina in casa pensionarei, in care mai locuieste si fiul ei, in varsta de 61 de ani. Data trecuta, drogurile erau in proteza de picior a batranei. (Marina Constantinoiu)

Politisti pe bicicleta

Conducerea politiei britanice a decis sa aloce fonduri de cateva mii de lire sterline pentru a-si invata ofiterii sa mearga pe bicicleta, potrivit "The Sun". Peste 1.000 de politisti de pe intreg teritoriul Marii Britanii vor participa la cursuri de mers pe bicicleta, predate de un specialist american. "The Sun" apreciaza, ironic, ca s-ar putea economisi bani, daca politistilor li s-ar inmana o schema simpla, in patru pasi: urcati pe bicicleta, ridicand un picior, trecandu-l peste ghidon si asezandu-va posteriorul pe sa; puneti talpile pe pedale si impingeti; pentru a accelera, pedalati din ce in ce mai repede. Pentru a micsora viteza, folositi franele; pentru a va opri, folositi franele, apoi coborati de pe bicicleta. (Marina Constantinoiu)

Printesa Diana la repetitii

Milioane de telespectatori au avut surpriza de a o vedea pe printesa Diana, moarta in 1997, intr-un filmulet inedit, adica in momentele in care isi repeta discursurile cu cei doi fii, Harry si William. Potrivit lui "Daily Mirror", Lady Di se enerva pentru ca nu reusea sa pronunte cuvinte complicate. Raspunsurile la unele intrebari erau de-a dreptul negandite. De exemplu, la intrebarea: "De ce munca umanitara este atat de importanta pentru tine?", Diana a raspuns senina: "Nu am altceva de facut!". Odraslele au ridicat din sprancene si au pus-o pe printesa sa dea alt raspuns. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: externe