x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familiei Schumacher i s-au restituit casca de protecţie şi camera video ale campionului

Familiei Schumacher i s-au restituit casca de protecţie şi camera video ale campionului

de Istvan Deak    |    17 Apr 2014   •   19:00
Familiei Schumacher i s-au restituit casca de protecţie şi camera video ale campionului

Casca şi camera video portabilă GoPro pe care multiplul campion de Formula 1, Michael Schumacher, care au fost expertizate în cadrul anchetei privind condiţiile în care s-a produs accidentul suferit de acesta la schi, în staţiunea franceză Meribel, au fost înapoiate familiei acestuia, informează Dauphine Libere, citând surse concordante.
Schiurile campionului de Formula 1, foarte grav rănit la 29 decembrie 2013 şi de atunci în comă indusă, la spitalul din Grenoble, au fost predate magazinului local care i le închiriase sportivului. După accidentul de la Meribel, justiţia a decis expertizarea acestor echipamente, în cadrul anchetei  conduse de Secţia Cercetări de la Chambery, de către laboratorul Şcolii Naţionale de Schi şi Alpinism (Ensa). Acestea din urmă au fost expertizate, iar ancheta a fost clasată, fără urmări, la jumătatea lunii februarie. Casca şi sistemele de fixare ale echipamentului nu au făcut obiectul unor consideraţii speciale din partea anchetatorilor, comentează sursa citată. Cu toate astea, presa a speculat pe marginea posibilităţii ca spargerea căştii de protecţie pe care o purta Schumi în momentul accidentului să fi fost antrenată tocmai de camera video GoPro pe care o avea montată acesta pe cască. Dar au fost doar articole de presă, nu a existat nicio consideraţie oficială pe această temă.
Camera video a înregistrat momentele accidentului, iar imaginile înregistrate au permis anchetatorilor să retraseze desfăşurarea exactă a accidentului.

Speranţe
Michael Schumacher a fost spitalizat de la 29 decembrie la Spitalul Universitar din Grenoble, unde se află încă internat la neurochirurgie, fiind în comă artificială, dar într-un proces de trezire treptată. În cursul ultimelor săptămâni, purtătoarea de cuvânt a campionului, care i-a fost alături acestuia în ultimii 14 ani, Sabine Kehm, a declarat că Schumacher face “mici progrese care  dau mult curaj”.
“Sunt mici progrese care ne fac, logic, să fim bucuroşi şi ne dau, de asemenea, mult curaj”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a fostului campion mondial pentru postul german de televiziune ARD. Ea a fost invitată la o dezbatere pe tema modului în care presa înţelege să trateze cazuri precum cel al lui Schumacher, în care interesul publicului este supradimensionat, iar media face compromisuri exagerate, publicând deseori opinii neavizate.
“Dar aceste mici momente, sunt momente, aşa cum am spus, de cunoştinţă şi de trezire, iar ele reprezintă o veste bună”, a adăugat Sabine Kehm. Ea a subliniat, totodată, că nu doreşte să intre “în detalii concrete”, referindu-se la caracterul “foarte privat” al subiectului. “Acest lucru nu priveşte decât familia”, a adăugat Kehm.

Speculaţii
În vârstă de 45 ani, fostul septuplu campion mondial de Formula 1 a fost supus unor operaţii de neurochirurgie şi menţinut în comă indusă. La o lună de la internare, însă, medicii au demarat procesul treptat de trezire.
Starea de sănătate a campionului german est un motiv constant de speculaţii, iar anturajul său a reiterat, în numeroase ocazii, că singurele informaţii valide sunt cele difuzate de apropiaţii săi ori de echipa medicală.
Corinna Betsch, soţia lui Schumacher, face tot posibilul pentru a-şi susţine soţul. După ce a făcut turul specialiştilor planetei pentru a verifica diferitele diagnostice medicale, aceasta s-a resemnat, aşteptând ca Michael să se trezească din comă.

Presiune mediatică imensă
Dificil, în acest context, să rămâi optimist. Familia este nevoită să facă faţă şi unei imense presiuni mediatice. Schumacher este unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei, cel mai mare al Germaniei, potrivit sondajelor de opinie efectuate după prima sa retragere. Un statut exploatat de presă. Germană, evident, dar şi italiană, pentru că parcursul lui Schumacher la Ferrari a lăsat multe amintiri. O presiune care se traduce deseori prin zvonurile cele mai nebune care circulă liber sau, mai rău, prin tentativele de pătrundere în spital a diverşilor jurnalişti care încearcă să obţină fotografii cu Schumacher la terapie intensivă. Acum 15 zile, chiar nişte pacienţi ai spitalului ar fi încercat să-l fotografieze pe Schumi.
 
Aşa tată, aşa fiu. Mick, pe podium la karting
Cum tatăl lui este încă în spital, luptându-se pentru viaţă, fiul său, Mick (care are 15 ani) a decis să-i aducă un omagiu în felul său. Potrivit mai multor mijloace de informare în masă italiene, adolescentul a participat la o cursă de karting (categoria KF junior) disputată pe circuitul de la Castelletto di Branduzzo, în nordul Italiei. Ca şi tatăl său la vremea lui, Schumi junior a strălucit pe pistă, clasându-se pe locul doi în final şi urcând pe podium.
Acolo, pe podium, a ridicat ochii şi braţele către cer, fiind cuprins de o puternică emoţie, relatează RTL, care adaugă că Mick i-a dedicat tatălui său acest loc pe podium. Cu atât mai mult cu cât Mick se afla la schi împreună cu tatăl său în momentul în care acesta a suferit cumplitul accident.

×