x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Familiile japoneze care se mută din Tokyo vor primi 1 milion de yeni pentru fiecare copil

Familiile japoneze care se mută din Tokyo vor primi 1 milion de yeni pentru fiecare copil

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2023   •   10:05
Familiile japoneze care se mută din Tokyo vor primi 1 milion de yeni pentru fiecare copil
Sursa foto: flickr.com

Guvernul japonez va oferi familiilor până la 1 milion de yeni (7.670 de dolari) pentru fiecare copil, dacă acestea aleg să se mute din Tokyo, potrivit mai multor rapoarte media, scrie CNBC.

Guvernul oferea deja 300.000 de yeni pe copil pentru familiile care se mută în alte părți ale țării.

Măsura vine în contextul în care autoritățile încearcă să disperseze populația densă din zonele metropolitane ale Japoniei, să îmbunătățească ratele de natalitate în scădere și să diversifice populațiile îmbătrânite din zonele rurale.

Potrivit Biroului de Statistică al Japoniei, în 2021, 28,9% din populația totală a Japoniei avea cel puțin 65 de ani, marcând un nivel record pentru această țară. În același an, existau 14,78 milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani, reprezentând 11,8% din populația totală, cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată în Japonia.

Persoanele care locuiesc în 23 de regiuni din Tokyo și în zonele locale preferate de navetiști vor fi eligibile pentru banii de relocare, potrivit unui comunicat de presă al agenției de știri Kyodo. Sprijinul financiar este așteptat să fie acordat în cursul anului fiscal 2023.

Beneficiarii banilor trebuie să locuiască în noua lor regiune timp de cel puțin cinci ani și să se angajeze, iar celor care încalcă aceste reguli li se va cere să returneze banii.

Biroul Cabinetului japonez nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la măsură, contactat de CNBC.

Sprijinul este oferit pentru copiii sub 18 ani sau pentru cei care au 18 ani, dar sunt încă în ultimul an de liceu.

Programul de sprijin a început în 2019, iar în 2021 2.381 de persoane s-au mutat din zona metropolitană Tokyo și au solicitat fondurile, după cum a relatat Kyodo.

 

 

×
Subiecte în articol: 1 milion yeni tokyo