x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fata lui Saddam ramane in Iordania

Fata lui Saddam ramane in Iordania

de Ana Ilie    |    04 Iul 2006   •   00:00
Fata lui Saddam ramane in Iordania

Fata lui Saddam Hussein, Raghad Hussein, nu va parasi Iordania asa cum isi doreste regimul de la Bagdad, ci va beneficia in continuare de protectia familiei regale hasemite, a anuntat premierul iordanian.

Iordania va continua sa ofere ajutor, protectie si adapost fiicei fostului dictator irakian Saddam Hussein, in pofida faptului ca numele acesteia figureaza pe lista celor mai cautate 41 de persoane de catre guvernul irakian.

Raghan Hussein are un statut special in Iordania, "este un oaspete al familiei regale hasemite si se afla sub protectia acesteia, deoarece a cerut azil", a declarat premierul Bakhit, citat de catre agentia oficiala Petra. Bakhit a adaugat ca Irakul nu a cerut inca oficial Iordaniei sa inmaneze vreun suspect, iar "Iordania se va ocupa de aceasta problema atunci cand va aparea si de o maniera care i se va parea potrivita".

CAUTATI. Raghad, care a fugit din Irak in 2003, cand a inceput invazia americana in aceasa tara, a jucat un rol important in pregatirea echipei de avocati ai tatalui sau, acuzat de crime impotriva umanitatii si in prezent judecat de catre Tribunalul Special Irakian. Raghad Hussein si mama sa, sotia lui Saddam, Sajida, au fost incluse pe o noua lista cu 41 de suspecti cautati de regimul de la Bagdad. Printre cei 41 se mai numara si noul lider al Al-Qaeda in Irak, Abu Hamza al-Muhajir, si unul dintre apropiatii lui Saddam, Izzat Ibrahim al-Douri.

×
Subiecte în articol: externe