x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O altă minune în Turcia. O femeie a fost găsită vie sub ruine, după 100 de ore

O altă minune în Turcia. O femeie a fost găsită vie sub ruine, după 100 de ore

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2023   •   15:45
O altă minune în Turcia. O femeie a fost găsită vie sub ruine, după 100 de ore
Sursa foto: Hepta

O femeie din Turcia a fost salvată vineri, după ce a stat mai mult de 100 de ore blocată printre ruinele casei sale afectate de cutremur, sub cadavrul soțului ei.

O echipă de salvatori a avut nevoie de mai mult de 50 de ore pentru a realiza o conexiune cu femeia de 40 de ani din orașul Kirikhan, în provincia Hatay din sudul Turciei, relatează AFP.

"A fost o salvare foarte complicată", a declarat Stefan Heine, un purtător de cuvânt al organizației de căutare și salvare ISAR Germania, descriind modul în care salvatorii au trebuit să își croiască drumul "centimetru cu centimetru prin beton și moloz".

În timpul îndelungatei operațiuni de salvare, salvatorii au ținut legătura cu Zeynep printr-un mic puț, care le-a permis, de asemenea, să îi dea apă. Zeynep a stat întinsă pe tot parcursul calvarului sub trupul soțului ei, mort. Corpurile altor membri ai familiei zăceau, de asemenea, în apropiere.

Salvatorii au îndepărtat găleată după găleată de moloz și au tăiat cu grijă blocuri de beton pentru a crea o cale îngustă spre ea.

Zeynep este în stare stabilă și a primit îngrijiri medicale.

Peste 21.000 de persoane au fost descoperite moarte, până acum, în urma cutremurului puternic care a lovit luni Turcia și Siria. Speranțele de a găsi mai mulți supraviețuitori se risipesc rapid, deoarece experții spun că șansele de a salva vieți scad după 72 de ore.

×
Subiecte în articol: cutremur turcia suprevietuitor femeie