x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FENOMEN MISTERIOS în Oklahoma. Cercetător: "Este FĂRĂ PRECEDENT! Nu am mai văzut aşa ceva" (VIDEO)

FENOMEN MISTERIOS în Oklahoma. Cercetător: "Este FĂRĂ PRECEDENT! Nu am mai văzut aşa ceva" (VIDEO)

15 Iul 2014   •   15:13
FENOMEN MISTERIOS în Oklahoma. Cercetător: "Este FĂRĂ PRECEDENT! Nu am mai văzut aşa ceva" (VIDEO)

În centrul statului Oklahoma au fost înregistrate şapte cutremure de mică intensitate, într-un interval de doar 14 ore, conform U.S. Geological Survey (USGS), scrie Huffington Post, citat de Agerpres. Cutremurele cu o magnitudine între 2.6 şi 2.9 grade au fost resimţite în localităţile Guthrie, Jones şi Langstone, la 24-48 de km nord-est de capitala statului, Oklahoma City.

USGS a precizat că acestea au avut loc în intervalul 19:57 (sămbătă) şi 9:51 (duminică), fără a se înregistra pagube sau victime.



Citește și (VIDEO) Misterul „găurii” uriașe din Siberia a fost descifrat


Acestea au avut loc la doar câteva ore după ce sâmbătă, la puţin timp după prânz, fuseseră înregistrate alte patru cutremure, din care unul cu magnitudine de 4.3 grade, iar restul cu magnitudine cuprinsă între 2.9 şi 3.2 grade.

Rezidenţii din centrul statului Oklahoma au pus aceste cutremure de mică intensitate pe seama forărilor de petrol şi gaze naturale care au loc în zonă.

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni


Austin Holland, cercetător seismolog în cadrul serviciului geologic al statului Oklahoma, a declarat luna trecută, că în această perioadă statul Oklahoma se confruntă cu o intensificare fără precedent a activităţii seismice, iar agenţia în care lucrează va stabili în perioada următoare dacă aceste mişcări seismice au cauze naturale sau sunt determinate de activităţi umane.

Din 1978 până în 2008, Oklahoma era afectat, în medie, de două seisme cu magnitudinea de 3 grade sau mai mare. Până la 19 iunie 2014, în acest stat s-au produs 207 cutremure, în timp ce California a înregistrat 140 de mişcări telurice până la 16 iunie.

×