x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asfaltul topit genereaza haos pe soselele din Australia

Asfaltul topit genereaza haos pe soselele din Australia

05 Iul 2018   •   16:41
Asfaltul topit genereaza haos pe soselele din Australia

Fenomenul ''asfaltului topit'', care a afectat o porţiune de carosabil recent reabilitată dintr-o regiune din nordul Australiei, a avariat zeci de vehicule, provocând haos în trafic şi indignarea conducătorilor auto. 

 

Drumul Malanda Millaa Millaa din regiunea Atherton Tablelands, situată la sud de localitatea Cairns din nordul îndepărtat al statului Queensland, s-a ''topit'' marţi, determinând Ministerul Transporturilor să închidă sectorul de drum afectat şi să ia măsuri urgente pentru repararea acestuia. 

Autorităţile locale au oferit despăgubiri şoferilor ale căror vehicule au fost avariate, precizând că este vorba despre 60 de conducători auto care au dreptul la aceste sume compensatorii.  Şoferii s-au plâns că au fost nevoiţi să-şi abandoneze vehiculele după ce roţile acestora s-au afundat în asfaltul topit, unii dintre ei susţinând că au suferit daune chiar şi la nivelul barelor de protecţie şi al caroseriilor. 

Imaginile postate pe reţelele de socializare înfăţişează roţile maşinilor acoperite complet de gudronul topit. Schimbările atmosferice - ploaie şi temperaturi scăzute urmate de un val de căldură - au fost invocate drept cauze ale fenomenului, care a distrus drumului reabilitat în urmă cu o săptămână. 

''Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător, iar ieri, când au început să apară articole despre acest fenomen, nu mi-a venit să cred'', a recunoscut Joe Paronella, primarul localităţii Tablelands. Unul dintre şoferii afectaţi, Bridget Daley, a spus că roţile maşinii sale erau acoperite de 7 centimetri de asfalt. ''Era ca şi cum am fi fost nişte insecte prinse într-o pânză de păianjen şi ne scufundam cu toţii'', a mai spus ea. 

Autorităţile de resort au spus că vor iniţia o anchetă. ''Situaţia este inacceptabilă şi îmi cer scuze în numele ministerului tuturor celor ale căror vehicule au fost avariate şi au fost nevoiţi să-şi întrerupă planurile de călătorie din cauza acestui incident extrem de neobişnuit'', a precizat Sandra Burke, oficial în cadrul Ministerului Transporturilor. AGERPRES

×