x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Candidatul asasinat în campania electorală din Ecuador va fi înlocuit de o colegă

Candidatul asasinat în campania electorală din Ecuador va fi înlocuit de o colegă

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   10:20
Candidatul asasinat în campania electorală din Ecuador va fi înlocuit de o colegă
Sursa foto: Hepta

Candidatul asasinat în campania electorală din Ecuador va fi înlocuit de o colegă. Inițial, aceasta viza postul de vicepreședinte, dar partidul său a decis ca ea să candideze pentru funcția de președinte al Ecuadorului.

Fernando Villavicencio a fost împușcat de trei ori în cap la finalul unui miting de campanie în Quito. Partidul său a anunțat că o propune pe Andrea Gonzalez drept candidat la alegerile prezidențiale, potrivit Reuters. Gonzalez, în vârstă de 36 de ani, a cărei carieră s-a axat în principal pe probleme de mediu, urmează să participe la dezbaterea prezidențială de duminică din capitala Ecuadorului.

Fernando Villavicencio, în vârstă de 59 de ani, a fost asasinat miercuri. Un atacator a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția, în timp ce alți câțiva au scăpat. Suspecții sunt columbieni, a anunțat Poliția.

Campania lui Villavicencio s-a concentrat pe lupta anticorupție, el fiind unul dintre puținii candidați care au afirmat că există legături între crima organizată și oficialii guvernamentali din Ecuador.

Ministrului de interne din Ecuador, Juan Zapata, a anunțat că au fost arestați șase columbieni, care erau membri ai unor grupuri de crimă organizată, Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a cerut ajutorul FBI pentru a investiga moartea lui Villavicencio.

(sursa: Mediafax)

×