x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FIFA anunță că încă 57 de refugiați au fost evacuați din Afganistan

FIFA anunță că încă 57 de refugiați au fost evacuați din Afganistan

22 Oct 2021   •   10:20
FIFA anunță că încă 57 de refugiați au fost evacuați din Afganistan
Sursa foto: Sursa: Hepta

Evacuarea unui al doilea grup de 57 de refugiați din Afganistan, legat de fotbalul și baschetul feminin, format în principal din femei și copii, a fost finalizată în urma negocierilor, a anunțat vineri organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA.

Au avut loc mai multe evacuări de când talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, Kabul, la 15 august, și au anunțat un nou guvern luna trecută, după ce forțele străine conduse de SUA s-au retras și guvernul susținut de Occident s-a prăbușit.

Săptămâna trecută, FIFA a declarat că a colaborat cu guvernul din Qatar pentru a evacua aproape 100 de fotbaliști și familiile acestora din Afganistan. Cele 57 de persoane din cel de-al doilea grup au fost, de asemenea, transportate în Qatar cu un zbor charter.

La începutul acestei luni, FIFA a ajutat, de asemenea, organismul de ciclism UCI în evacuarea a 165 de refugiați, prin Albania.

"Dorim să le mulțumim sincer atât Amirului Qatarului, cât și prim-ministrului Albaniei, pentru că ne-au ajutat în această misiune umanitară și pentru toată asistența lor în relocarea în siguranță a acestor membri ai comunității fotbalistice, aflați în circumstanțe atât de dificile", a declarat președintele FIFA, Gianni Infantino (foto), citat de Reuters.

"De asemenea, fac apel la toți prietenii noștri din guverne și din comunitatea fotbalistică din întreaga lume să ne ajute în obținerea permiselor de ședere și a vizelor pentru cei evacuați, astfel încât aceștia să poată începe o nouă viață în condiții de siguranță și securitate.", a mai spus oficialul FIFA.

Australia a evacuat peste 50 de atlete afgane și persoanele aflate în întreținerea lor după ce a făcut presiuni din partea unor personalități din lumea sportului, în timp ce mai multe jucătoare din echipa națională de fotbal feminin de tineret a Afganistanului au primit azil în Portugalia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fifa