x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fiicele lui Zapatero, pe prima pagină, împreună cu Obama

Fiicele lui Zapatero, pe prima pagină, împreună cu Obama

de Mihaela Matachita    |    25 Sep 2009   •   00:00

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, face mari eforturi pentru ca fotografiile fiicelor sale să nu apară în ziare, dar strădaniile sale au eşuat vineri, când două mari cotidiane de dreapta, ABC şi El Mundo, au publicat, pe prima pagină, o poză care le înfăţişa pe adolescente împreună cu preşedintele american, Barack Obama.

În imaginea realizată de către un fotograf al Casei Albe apar Zapatero, soţia sa, Sonsoles, şi fiicele, descrise de AFP ca având "un look vestimentar gotic", alături de perechea prezidenţială americană la Metropolitan Museum din New York. Fotografia a fost făcută la recepţia oferită de Obama liderilor care au participat la Adunarea Generală anuală a ONU şi a fost publicată pe pagina web a Departamentului de Stat american.

Potrivit El Mundo, care citează surse "apropiate Administraţiei Obama", Departamentul de Stat ar fi retras-o la cererea Guvernului spaniol. Tot El Mundo, dar şi cotidianul de centru-stânga El Pais, care totuşi nu a publicat fotografia, au relatat că serviciile lui Zapatero au cerut agenţiei spaniole de presă EFE să nu difuzeze imaginea. EFE a negat că ar fi cedat la vreo presiune politică.

Unele mass-media spaniole au criticat faptul că Zapatero şi-a adus fiicele la New York pe banii contribuabililor.

×
Subiecte în articol: externe