x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Flota Rusiei din Marea Neagră, în stare de alertă! Ucraina AVERTIZEAZĂ împotriva oricărei agresiuni militare

Flota Rusiei din Marea Neagră, în stare de alertă! Ucraina AVERTIZEAZĂ împotriva oricărei agresiuni militare

27 Feb 2014   •   10:58
Flota Rusiei din Marea Neagră, în stare de alertă! Ucraina AVERTIZEAZĂ împotriva oricărei agresiuni militare

Ministerul Apărării Rusiei a anunţat că mai multe avioane de vânătoare au fost puse în stare de alertă de luptă, de-a lungul graniţei de vest a Rusiei, relatează Interfax, potrivit Agerpres.

Deocamdată, ele au primit ordinul de a fi doar în stare de alertă maximă, iar flota aeriană din regiunea militară din vest a părăsit bazele, potrivit Reuters.

Ucraina avertizează împotriva oricarei agresiuni militare
    
Preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, comandantul suprem al armatei ucrainene, a avertizat Flota Rusiei din Marea Neagră împotriva "oricărei agresiuni", în timp ce mai multe zeci de persoane înarmate proruse au ocupat clădiri oficiale la Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea, informează AFP.

"Mă adresez liderilor militari ai Flotei ruse din Marea Neagră: toţi militarii trebuie să rămână pe teritoriul prevăzut de acorduri. Orice mişcare de trupe va fi considerată drept agresiune militară", a declarat Turcinov, în faţa Parlamentului de la Kiev.

La Sevastopol, în Crimeea, peninsula rusofonă din sudul Ucrainei, îşi are baza Flota Rusiei din Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: ucraina flota marea neagră ucraina crimeea