x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FMI: Finanțarea pentru Ucraina ar putea ajunge la 5 miliarde de dolari pe lună

FMI: Finanțarea pentru Ucraina ar putea ajunge la 5 miliarde de dolari pe lună

26 Oct 2022   •   09:58
FMI: Finanțarea pentru Ucraina ar putea ajunge la 5 miliarde de dolari pe lună

Ucraina are nevoie de 3 miliarde de dolari lunar până la sfârșitul anului viitor, pentru a se susține în timpul războiului cu Federația Rusă, spune Kristalina Georgieva, directorul FMI, citată de Reuters.

Mai mult, această sumă ar putea crește la 5 miliarde de dolari lunar până la sfârșitul anului viitor pentru a achita importurile de gaze și refacerea infrastructurii. 

"În cel mai pesimist scenariu, dacă bombardamentele vor deveni şi mai dramatice, ar putea ajunge la cinci miliarde de dolari pe lună", a atras atenția oficialul  FMI

Însă Werner Hoyer, preşedintele BEI, spune că aceste scenarii sperie populația. 

"Trebuie să fim pragmatici şi să ne ocupăm de ce contează cel mai mult. Trebuie să acţionăm acum. Cu cât economia este mai rezilientă astăzi, cu atât va fi mai rapidă revenirea de mâine. Cu cât începem mai târziu, cu atât va fi mai mare nota de plată ulterioară", a spus acesta. 

Autoritățile de la Kiev discută cu FMI pentru luarea de măsuri marcoeconomice și a unor rezultate economice realiste pentru a stabili un acord de finanțare. 

"Am fost parte a soluţiei în faza de urgenţă. Vom fi parte a soluţiei şi în faza de reconstrucţie. Ţara face o treabă excelentă pentru a folosi fiecare cent, fiecare hryvna", a spus Georgieva. 



 

×
Subiecte în articol: FMI ucraina finantare