x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fondatorul Netflix, Reed Hastings, și-a dat demisia din funcția de CEO

Fondatorul Netflix, Reed Hastings, și-a dat demisia din funcția de CEO

de Andreea Tiron    |    19 Ian 2023   •   23:40
Fondatorul Netflix, Reed Hastings, și-a dat demisia din funcția de CEO
Sursa foto: Hepta

Fondatorul Netflix, Reed Hastings, renunță la funcția de CEO, dar va rămâne președinte, a anunțat celebra companie.

Co-CEO Ted Sarandos îi va lua locul. Greg Peters, cel mai nou director de operațiuni, va prelua postul de co-CEO în locul lui Hastings. Peters se va alătura, de asemenea, consiliului de administrație al companiei.

„Vreau să îi mulțumesc lui Reed pentru conducerea sa vizionară, mentorat și prietenie din ultimii 20 de ani. Cu toții am învățat atât de multe din rigoarea sa intelectuală, onestitatea și dorința de a face pariuri mari – și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu el încă mulți ani de acum înainte”, a spus Sarandos într-o declarație publică, potrivit CNBC.

Hastings a co-fondat Netflix în 1997. Sarandos a fost promovat co-CEO alături de Hastings în iulie 2020, în același timp în care Peters a fost numit în rolul său de COO.

Hastings a scris joi pe Twitter că intenționează să rămână președinte executiv „pentru mulți ani de acum înainte”. El părăsește însă funcția în timp ce compania încearcă mai multe variante pentru a crește numărul de abonați și a reveni după ce afacerile au înregistrat o scădere în ultimele trimestre.

Hastings a scris într-o postare pe blog de joi că perioada din ultimii doi ani și jumătate „a fost un botez prin foc, având în vedere COVID și provocările recente din cadrul afacerii noastre”.

În schimbarea executivă, Bela Bajaria, care a ocupat funcția de șef global de televiziune al companiei, va ocupa funcția de director de conținut. 

Anunțul de succesiune vine împreună cu raportul privind veniturile companiei din trimestrul patru.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Fondator Netflix demisie Reed Hastings