x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost antrenor de gimnastică, condamnat la 109 ani de închisoare pentru violul unor copii

Fost antrenor de gimnastică, condamnat la 109 ani de închisoare pentru violul unor copii

05 Oct 2022   •   10:44
Fost antrenor de gimnastică, condamnat la 109 ani de închisoare pentru violul unor copii

Fostul antrenor al echipei masculine de gimnastică artistică a Braziliei, Fernando de Carvalho Lopes, a fost condamnat la 109 ani și 8 luni de închisoare pentru violarea a patru copii.

Decizia mai poate fi atacată în continuare cu recurs, scrie presa braziliană.

Fostul antrenor al echipei masculine de gimnastică artistică a Braziliei, Fernando de Carvalho Lopes, a fost condamnat în cadrul unui proces la tribunal penal din São Bernardo do Campo. Informația a fost publicată inițial de GE și confirmată de Estadao.

Procuratura l-a acuzat pe Carvalho Lopes de violarea unei persoane vulnerabile și de circumstanțe agravante a exercitării puterii în raport cu victimele.

Apărarea va face apel la Curtea de Justiție din São Paulo.

Procesul este ținut în secret de către instanțe.

Fostul antrenor a devenit în 2018 ținta unei anchete a Procuraturii statului São Paulo pentru presupuse abuzuri sexuale comise asupra unor băieți minori între anii 1999 și 2016. Acuzația a fost făcută în cadrul emisiunii Fantástico, de la TV Globo, în aprilie anul trecut.

Potrivit raportului, Fernando de Carvalho Lopes ar fi comis abuzuri sexuale timp de mai mulți ani, în timpul antrenamentelor, al testelor fizice și chiar al călătoriilor cu mai mulți sportivi.

Poliția a început să investigheze cazul după ce un băiat de 13 ani, identificat ca fiind prima victimă care a raportat fapta, a denunțat abuzul.

Din cauza unei acuzații de abuz sexual, Fernando de Carvalho Lopes a fost îndepărtat din echipa braziliană de sport cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Rio, în 2016. Antrenorul a lucrat mereu cu categoriile de bază, a început la volei și a trecut la gimnastică.

Sportivii îl acuză pe antrenor că a profitat de vârsta lor și de lipsa de cunoștințe tehnice. Potrivit acestora, antrenorul le atingea constant părțile intime. Campion panamerican cu echipa braziliană la Guadalajara, Mexic, în 2011, Pétrix Barbosa, acum în vârstă de 26 de ani, a fost unul dintre cei care au confirmat abuzul și a spus că s-a trezit "cu mâna lui Fernando în pantaloni". Ulterior, alți sportivi au ieșit în public și l-au denunțat pe antrenor pentru abuz sexual, potrivit terra.com.br.

În 2019, Fernando a fost eliminat din sport după mai multe amenzi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viol copii