x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru „asociere criminală”

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru „asociere criminală”

16 Oct 2020   •   22:31
Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru „asociere criminală”

Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost pus sub acuzare pentru „asociere criminală” în cazul presupusei finanţări libiene a campaniei sale prezidenţiale din 2007, notează „Le Figaro”.

Sarkozy a fost audiat în ultimele săptămâni de judecătorii responsabili cu ancheta. Acest nou proces este al patrulea în acest caz pentru fostul preşedinte francez.

Sarkozy a scris pe Twitter că descoperă cu uimire acest rechizitoriu. „Sunt nevinovat. (...) Ştiu că adevărul va triumfa în cele din urmă. Voi sfârşi prin a-mi dovedi nevinovăţia. Voi pune toată determinarea şi energia de care sunt capabil. Nedreptatea nu va câştiga”, a scris el.

Fostul şef de stat în perioada 2007-2012 a fost deja pus sub acuzare în martie 2018 pentru „corupţie pasivă”, „disimulare a delapidării fondurilor publice” şi „finanţare ilegală a campaniilor” şi plasat sub control judiciar.

Sarkozy, care pretinde că este victima unui „complot” în acest caz, este al doilea fost preşedinte francez care va fi judecat după Jacques Chirac.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy