x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOTO: Cum l-a felicitat David Cameron pe Barack Obama

FOTO: Cum l-a felicitat David Cameron pe Barack Obama

09 Noi 2012   •   11:57
FOTO: Cum l-a felicitat David Cameron pe Barack Obama
Sursa foto: PETER MACDIARMID / AFP

După ce Barack Obama a fost reales preşedinte, numeroşi lideri l-au felicitat pe preşedintele SUA, premierul britanic David Cameron demonstrând chiar că a vorbit la telefon cu Obama, arată Daily Mail.

David Cameron a scris pe Twitter că a vorbit cu preşedintele american despre "parteneriatul important" între Statele Unite şi Marea Britanie. Conversaţia telefonică a durat aproximativ 5 minute.

"Premierul l-a felicitat pe preşedintele Obama pentru victoria după o campanie electorală dificilă", a spus purtătorul de cuvânt al lui David Cameron.

Printre liderii care l-au felicitat pe Barack Obama care se numără regele Regele Abdullah al Arabiei Saudite, premierul israelian Benjamin Netanyahu, preşedintele egiptean Mohamed Mursi, premierul turc Tayyip Erdogan, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande.

Primul preşedinte de culoare al SUA, adus la putere acum patru ani de fondul unor sloganuri referitoare la "speranţă” şi "schimbare”, a reuşit să-şi convingă compatrioţii că este cel mai potrivit pentru a-i conduce încă patru ani, în ciuda dificultăţilor economice. Niciodată, după precedenta mare criză economică, cea declanşată în 1929, un preşedinte al SUA nu a fost ales  pe fondul unei rate a şomajului de peste 7,2%. Un singur democrat, Bill Clinton, a obţinut două mandate pline în fruntea ţării de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

×