x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francois Hollande se vede cel mai bine plasat pentru a deveni preşedinte

Francois Hollande se vede cel mai bine plasat pentru a deveni preşedinte

de Marina Constantinoiu    |    22 Apr 2012   •   19:48
Francois Hollande se vede cel mai bine plasat pentru a deveni preşedinte

Candidatul socialist la alegerile prezidentiale desfasurate duminica in Franta, Francois Hollande, sosit pe primul loc, conform sondajelor de opinie, cu 28.3-29,3% dintre sufragii, a declarat duminica seara ca este cel mai bine plasat pentru a putea deveni viitorul presedinte al Republicii.

"Francezii mi-au raspuns in aceasta seara permitandu-mi sa fiu azi cel mai bine plasat pentru a deveni viitorul presedinte al Republicii', a afirmat Hollande in fata alegatorilor sai adunati la Tulle. El urmeaza sa aiba confruntarea decisiva, in turul al doilea de scrutin de la 6 mai, cu presedintele in exercitiu, Nicolas Sarkozy, el insusi candidat la aceste alegeri si clasat pe locul al doilea, cu 25,5-27% dintre voturi, potrivit estimarilor institutelor de sondare a opiniei publice.

Avantajul net al lui Hollande din primul tur a fost salutat cu entuziasm de sustinatorii candidatului socialist in fieful sau din Correze, Tulle. Cu toate acestea, ingrijorarea pentru scorul obtinut de extrema-dreapta, reprezentata de candidata Frontului National Marine Le Pen, era foarte vie in randul acestora, comenteaza France Presse. Acest lucru nu a impiedicat majoritatea simpatizantilor sa scandeze "Francois, presedinte!', "Vom castiga', "Francois la Elysee', "Suntem in finala!', la anuntarea rezultatelor la Centrul Cultural si Sportiv din localitate.

×