x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța anunță un fond de 100 de milioane de euro care permite Ucrainei să cumpere echipament militar

Franța anunță un fond de 100 de milioane de euro care permite Ucrainei să cumpere echipament militar

07 Oct 2022   •   22:35
Franța anunță un fond de 100 de milioane de euro care permite Ucrainei să cumpere echipament militar

Franța a anunțat un fond de 100 de milioane de euro care va permite Ucrainei să achiziționeze direct echipament militar de la producătorii francezi, relatează CNN.

În timpul unei conferințe de presă după un summit informal al liderilor Uniunii Europene de la Praga, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că acest fond va "permite Ucrainei să cumpere direct de la producătorii noștri echipamentele de care are cea mai mare nevoie pentru a-și susține efortul de război".

Această declarație urmează comentariilor făcute de Macron în timpul unei conferințe de presă de joi seară, în cadrul căreia a promis să trimită alte obuziere franceze CAESAR în Ucraina.

Vineri, Macron a transmis, de asemenea, un mesaj prudent în ceea ce privește amenințările Rusiei cu privire la un potențial conflict nuclear.

Întrebat dacă împărtășește punctul de vedere al președintelui american Joe Biden, care a avertizat în legătură cu un "Armageddon" nuclear ca răspuns la amenințările nucleare ale lui Putin, Macron a răspuns: "trebuie să fim cu toții foarte atenți în această privință".

Președintele francez a făcut apel la o "deescaladare cât mai rapidă", realizată în "termeni acceptați de liderii ucraineni și de poporul ucrainean".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron