x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa avertizează Rusia să nu folosească arme chimice în Ucraina

Franţa avertizează Rusia să nu folosească arme chimice în Ucraina

17 Mar 2022   •   09:30
Franţa avertizează Rusia să nu folosească arme chimice în Ucraina

Franţa ar considera Rusia responsabilă pentru orice utilizare de arme chimice sau bacteriologice în războiul din Ucraina, a declarat miercuri ministrul de Externe, Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat ziarului francez Le Parisien.

„Dacă ar avea loc atacuri chimice sau bacteriologice în Ucraina, am şti cine ar fi singurul responsabil pentru ele. Ar fi Rusia”, a declarat Le Drian, potrivit Reuters.

Ministrul francez a precizat că o astfel de utilizare a armelor neconvenţionale ar duce la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei.

„Folosirea mijloacelor neconvenţionale ar constitui o escaladare intolerabilă şi ar duce ca răspuns la sancţiuni economice absolut masive şi radicale, fără tabuuri”, a spus el. Le Drian a refuzat să detalieze natura sancţiunilor potenţiale în astfel de circumstanţe.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat duminică că Rusia ar putea folosi arme chimice în urma invaziei sale în Ucraina şi că o astfel de acţiune ar fi o crimă de război, potrivit unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag.

În acelaşi interviu pentru Le Parisien, Le Drian a declarat că Rusia doar se preface că negociază cu Ucraina în cadrul discuţiilor purtate între cele două ţări în ultimele zile.

„Nu există decât o singură urgenţă: încetarea focului, încetarea focului, încetarea focului. ... Doar pe această bază se poate negocia, pentru că nu se negociază cu arma la tâmplă”, a spus ministrul francez.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta