x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa condamnă planul Israelului de construire a sute de locuinţe în colonii din Cisiordania

Franţa condamnă planul Israelului de construire a sute de locuinţe în colonii din Cisiordania

12 Ian 2021   •   20:45
Franţa condamnă planul Israelului de construire a sute de locuinţe în colonii din Cisiordania

Administraţia Emmanuel Macron a condamnat, marţi, planul guvernului israelian privind construirea a sute de locuinţe în colonii din Cisiordania, informează agenţia Reuters.

"Le cerem tuturor părţilor să evite măsurile unilaterale care pot periclita soluţia a două state, bazată pe legislaţia internaţională şi pe condiţiile agreate", a transmis Ministerul de Externe de la Paris.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a ordonat, luni, construirea a sute de locuinţe în colonii din Cisiordania, profitând de contextul favorabil al ultimelor zile ale Adminstraţiei Donald Trump. Planul prevede construirea a aproximativ 800 de locuinţe. "Premierul Benjamin Netanyahu a autorizat avansarea construirii a aproximativ 600 de locuinţe în Iudeea şi Samaria, inclusiv 100 de locuinţe în Tal Menashe (...) şi peste 200 de locuinţe în Rehalim şi Nofei Nehemia", a anunţat Guvernul Israelului, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Autoritatea Palestiniană a criticat vehement decizia Guvernului israelian. Israelul este "într-o cursă contratimp" pentru construcţii în colonii înainte de încheierea mandatului preşedintelui SUA, Donald Trump, a reacţionat Ministerul palestinian de Externe.

Administraţia Donald Trump a avut o atitudine favorabilă activităţilor israeliene de colonizare în Cisiordania.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron