x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța impune noi măsuri din cauza infecțiilor cu COVID-19

Franța impune noi măsuri din cauza infecțiilor cu COVID-19

02 Ian 2021   •   21:08
Franța impune noi măsuri din cauza infecțiilor cu COVID-19

Autoritățile franceze impun restricții de circulație mai drastice seara, începând de astăzi, scrie AFP. De aceste măsuri sunt afectate 6 milioane de persoane, care nu vor putea ieși din casă după ora 18.00 decât pentru situații excepționale. 

Măsurile vizează 15 departamente: Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle, Ničvre, Haute-Saône, Saône-et-Loire, Vosges şi Territoire de Belfort. 

"Au fost adăugate două ore de restricţionări, ceea ce va avea cu siguranţă un impact pozitiv între două şi trei săptămâni, deși probabil foarte modest", a spus Frederic Adnet, şeful serviciului de urgenţă al unui spital din Bobigny.

Unii politicieni din estul Franței vor restricții mai mari, care mereg până la reintroducerea carantinei.

Președintele Emmanuel Macron crede că primele luni din acest an vor fi dificile dar speră că vaccinarea va rezolva lucrurile.

"Întreaga comunitate din domeniul sănătăţii nu înţelege de ce există o asemenea discrepanţă în raport cu Germania: Germania vaccinează 20.000 de persoane pe zi, la noi 50 de persoane sunt vaccinate zilnic", a spus profesorul Mehdi Mejdoubi, de la centrul spitalicesc din Valenciennes. 

×
Subiecte în articol: franta restricţii COVID