x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța nu sprijină ideea privind reducerea uniformă a consumului de gaze în țările UE

Franța nu sprijină ideea privind reducerea uniformă a consumului de gaze în țările UE

25 Iul 2022   •   20:40
Franța nu sprijină ideea privind reducerea uniformă a consumului de gaze în țările UE

Franța este împotriva stabilirii unor obiective uniforme privind reducerea consumului de gaze în Europa, pe fondul unei crize energetice iminente, au declarat oficiali ai Ministerului francez al Energiei, potrivit Reuters.

Franța este împotriva obiectivelor uniforme de reducere a consumului de gaze în Europa. Viitoarele planuri trebuie să țină cont în special de capacitățile de export ale fiecărei țări, au adăugat oficialii, înainte de o reuniune a miniștrilor europeni ai energiei care va avea loc marți la Bruxelles.

Comisia Europeană a propus săptămâna trecută ca toate țările UE să reducă cu 15% consumul de gaze din august până în martie. Obiectivul ar fi inițial voluntar, dar ar deveni obligatoriu în cazul în care Comisia ar declara o situație de urgență.

Încă de la început, propunerea a întâmpinat critici din partea mai multor țări. Spania, Portugalia și Grecia sunt împotriva proiectului, în timp ce Danemarca, Franța, Irlanda, Italia, Malta, Țările de Jos și Polonia au și ele rezerve în ceea ce privește acordarea Comisiei a puterii de a ordona reduceri.

(sursa: Mediafax)

×