x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa relaxează restricţiile, începând din 11 mai

Franţa relaxează restricţiile, începând din 11 mai

07 Mai 2020   •   21:50
Franţa relaxează restricţiile, începând din 11 mai

Franţa va relaxa restricţiile antiepidemice începând din 11 mai, dar unele interdicţii vor fi menţinute în zonele în care încă se înregistrează focare de infecţie, inclusiv în regiunea Paris, anunţă premierul Edouard Philippe.

"Începând de luni, vom reduce progresiv restricţiile impuse pe 11 mai, dar ţara este împărţită în două, virusul circulând mai rapid în unele zone, mai ales în regiunea Paris, care este foarte dens populată. În regiunea Paris, rata de infectare scade uşor, dar rămâne foarte mare, mai mare decât se aştepta. De aceea, în aceste zone trebuie să fim foarte vigilenţi", a afirmat Edouard Philippe, citat de agenţia Reuters. În afară de Paris, printre zonele roşii se numără Calais, Strasbourg şi Dijon.

Christophe Castaner, ministrul de Interne, a anunţat că frontierele Franţei rămân închise până cel puţin pe 15 iunie.

Începând in 11 mai, circulaţia persoanelor va fi liberă în Franţa, pe o distanţă de cel mult 100 de kilometri de regiunea în care îşi au domiciliul.

Toate centrele comerciale se redeschid pe 11 mai. Restaurantele, barurile şi cafenelele rămân deocamdaă închise.

Ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat, potrivit cotidianului Le Figaro, că "80%-85% dintre cele 50.000 de şcoli din Franţa se vor deschide săptămâna viitoare".

Accesul în mijloacele de transport în comun va fi permis doar persoanelor care au adeverinţe ce atestă că merg la serviciu. Persoanele cu vârste peste 11 ani vor trebui să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus franta