x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron acuză Rusia că destabilizează Africa. Kremlinul respinge acuzaţiile

Emmanuel Macron acuză Rusia că destabilizează Africa. Kremlinul respinge acuzaţiile

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2023   •   21:35
Emmanuel Macron acuză Rusia că destabilizează Africa. Kremlinul respinge acuzaţiile
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acuzat vineri Rusia că este o "forţă destabilizatoare" în Africa, dar Kremlinul a respins imediat acuzaţiile, subliniind că Moscova acţionează "constructiv" şi prin "respect reciproc", informează cotidianul Le Monde.

Rusia "este o forţă destabilizatoare în Africa, prin intermediul miliţiilor private care comit jafuri şi execuţii asupra populaţiilor civile". "Acţiuni de acest fel au fost documentate de Naţiunile Unite în Republica Centrafricană, prin acţiunile Grupului Wagner", a afirmat Emmanuel Macron într-un interviu acordat posturilor FranceInfo/RFI/France24.

Emmanuel Macron a reluat acuzaţiile la adresa Rusiei şi în privinţa invaziei din Ucraina. "Rusia a ajuns în situaţia de a nu mai respecta dreptul internaţional, de a redeveni una dintre singurele puteri coloniale ale secolului XXI, prin lansarea unui război imperial asupra vecinului său Ucraina", a subliniat Macron.

Preşedinţia Rusiei a respins imediat acuzaţiile, subliniind că dezvoltă "relaţii constructive" în Africa. "Rusia dezvoltă relaţii amicale cu ţările africane, relaţii constructive, bazate pe respect reciproc. Nu sunt relaţii împotriva ţărilor terţe", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: emmanuel macron Rusia africa