x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi difuzate în 125 de cinematografe din Marea Britanie

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi difuzate în 125 de cinematografe din Marea Britanie

18 Sep 2022   •   18:20
Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi difuzate în 125 de cinematografe din Marea Britanie
Sursa foto: Hepta

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi difuzate luni în circa 125 de cinematografe din Marea Britanie. De asemenea, în parcuri, în piețe și în catedrale vor fi instalate ecrane uriașe, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters.

Intrarea la cinematograf este gratuită, iar sălile se vor umple, au declarat reprezentanții Asociației Cinematografelor din Marea Britanie.

Slujba de înmormântare de la Westminster Abbey și procesiunile aferente din întreaga Londră vor fi transmise în direct și la televiziune de către BBC, ITV și Sky, a anunțat departamentul pentru cultură într-un comunicat.

Guvernul a declarat zi liberă pentru funeralii, ceea ce ar putea atrage o audiență mai mare decât cea înregistrată la alte evenimente majore din istoria recentă a Marii Britanii, inclusiv funeraliile prințesei Diana din 1997, Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și nunțile regale.

În ultimele zile, sute de mii de oameni au stat la coadă ore în șir pentru a-și prezenta omagiile la sicriul Elisabetei, depus la Westminster Hall.

Șefi de state, prim-miniștri și membri ai familiilor regale din întreaga lume sunt așteptați la funeraliile celui mai longeviv monarh britanic, care a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

×
Subiecte în articol: cinema elisabeta funeralii