x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtula Brian a provocat inundații în Irlanda

Furtula Brian a provocat inundații în Irlanda

22 Oct 2017   •   12:00
Furtula Brian a provocat inundații în Irlanda

Puternica furtună Brian care a ameninţat sâmbătă Regatul Unit a provocat inundaţii în zonele de coastă din sud-vestul Irlandei, relatează duminică EFE. 

Oraşul Limerick a fost unul dintre cele mai afectate, unde apele râului Shannon au ieşit din matcă, în timp ce la Galway au fost ridicate baraje de protecţie pentru a preveni inundaţiile, însă unele case au fost totuşi afectate. 

Au fost inundate porţiuni carosabile în mai multe zone de coastă din sudul şi vestul Irlandei, unde au fost închise publicului zone turistice, precum Stâncile lui Moher (Cliffs of Moher), din Co Claree. Pe site-ul atracţiei turistice, vizitatorii au fost rugaţi să evite accesul din cauza pericolului foarte mare. 

Furtuna Brian afectează Regatul Unit la doar o săptămână după trecerea uraganului Ophelia care a provocat moartea a trei persoane şi pagube însemnate. 

Autorităţile au declanşat codul portocaliu - al doilea ca nivel de gravitate - pentru zonele de coastă ale Irlandei, care include comitatele Mayo, Galway, Clare, Kerry, Cork, Waterford şi Wexford, cu alerte de vânt de până la 130 kim/h. 

Pentru restul teritoriului a fost menţinut codul galben de vânt puternic.AGERPRES

×