x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna Eleonor face victime în Corsica

Furtuna Eleonor face victime în Corsica

04 Ian 2018   •   12:44
Furtuna Eleonor face victime în Corsica
Sursa foto: Foto: corsematin.com

Trei persoane au fost rănite în incendii pe insula franceză Corsica care au fost alimentate de vântul puternic adus de furtuna Eleanor. Fenomenul climatic a provocat moartea unui om şi rănirea a 29 de persoane în Franţa, unde riscurile de avalanşă sunt majore în munţii Alpi, relatează AFP. 

Cea de a patra furtună a sezonului care s-a abătut asupra Europei occidentale, cu vânturi suflând cu viteze de până la 160 km/h, Eleanor a provocat moartea unui schior într-un staţiune franceză şi a unui cuplu în Spania, dar şi numeroase perturbări. 

Joi dimineaţă, pompierii erau mobilizaţi pentru stingerea a două incendii pe insula Corsica, două focuri de o intensitate "excepţională în plină iarnă", potrivit prefecturii, care atribuie acest eveniment secetei solului dar şi violenţei vântului. 

În contextul unei scăderi în intensitate a vântului se aştepta sosirea pe insulă a trei avioane Canadair, a mai precizat prefectura într-un comunicat în care mai anunţă şi trimiterea a 46 de membri ai securităţii civile pentru a ajuta la operaţiuni. 

Peste 29.000 de locuinţe erau încă private de electricitate joi dimineaţă în Franţa, dintre care 11.070 în Corsica. 

Riscul de avalanşă rămâne extrem de ridicat în masivele alpine, unde mai multe pârtii de schi au fost închise miercuri. 

Rafalele de vânt şi de ploaie au mai lovit şi Anglia, Irlanda, Elveţia, Germania, Belgia, Olanda şi coastele spaniole.AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu corsica furtuna eleonor