x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furtuna tropicală Washi a făcut 143 de morţi în Filipine

Furtuna tropicală Washi a făcut 143 de morţi în Filipine

de Agerpres    |    17 Dec 2011   •   05:53
Furtuna tropicală Washi a făcut 143 de morţi în Filipine

Furtuna tropicala 'Washi', care a afectat sudul Filipinelor, s-a soldat cu 143 morti si peste 100 de persoane date disparute, potrivit bilantului oferit sambata de surse militare si serviciile de urgenta, informeaza AFP.

Potrivit unui purtator de cuvant militar, colonelul Leopoldo Galon, 95 de corpuri au fost gasite la Cagayan de Oro, un mare port de pe insula Mindanao. Totodata, aproximativ 125 de persoane sunt date disparute aici, a precizat Galon. Alte 48 de persoane si-au pierdut viata pe aceasta insula, conform Centrului national de gestionare a combaterii catastrofelor naturale.

Un bilant precedent a indicat 50 de decese, majoritatea in urma inundatiilor provocate de furtuna pe insula principala Mindanao, in special in orasul Iligan. "S-a intamplat foarte repede, intr-un moment in care oamenii dormeau", a declarat pentru postul de televiziune GMA, primarul orasului Iligan, Lawrence Cruz. Ploile care au cazut de 24 de ore au umflat raurile si au provocat inundatii, a explicat Ramos.

Filipinele sunt afectate in fiecare an de circa 20 de furtuni. Doua taifunuri violente, Nesat si Nalgae, au lovit arhipelagul in luna septembrie, provocand moartea a circa 100 de persoane. In 2009 furtuna tropicala Ketsana, in urma careia o mare parte din capitala Manila a ajuns sub apa, a provocat 464 victime.

×
Subiecte în articol: furtuna filipine