x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navă de război ucraineană, aproape de autodistrugere în timpul unui exerciţiu NATO (VIDEO)

Navă de război ucraineană, aproape de autodistrugere în timpul unui exerciţiu NATO (VIDEO)

11 Sep 2014   •   08:43
Navă de război ucraineană, aproape de autodistrugere în timpul unui exerciţiu NATO (VIDEO)

O rachetă antiaeriană ucraineană Osa-M a creat marţi o situaţie neprevăzută în timpul manevrelor din Marea Neagră, la care participă NATO şi Ucraina, a relatat miercuri Ria Novosti, citînd mass-media ucrainene şi ruse.

O rachetă trasă de pe distrugătorul ucrainean Ternopol a căzut în apă, a ieşit la suprafaţă şi s-a îndreptat spre navă, dar nu a ajuns şi a căzut din nou.

Acest episod a fost filmat şi postat de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra că starea armatei ucrainene lasă mult de dorit, relatează postul de televiziune Kanal 5.

În paralel cu manevrele NATO, Rusia a procedat în aceeaşi zi la tiruri în Marea Neagră, utilizând baterii de rachete desfăşurate pe coastă şi avioane de luptă ale aviaţiei navale.

Un sistem mobil defensiv de coastă Bastion a distrus ţinte la suprafaţă, instalate la sud-est de Sevastopol, unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Patru avioane de luptă Su-24 din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au lovit, de asemenea, ţinte convenţionale imitând un grup naval advers. 

Navă de război ucraineană, aproape de distrugere în timpul unui exerciţiu militar NATO


×
Subiecte în articol: exercitiu nato marina ucraineana