x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom a crescut livrările de gaze naturale către Italia

Gazprom a crescut livrările de gaze naturale către Italia

21 Iul 2022   •   22:40
Gazprom a crescut livrările de gaze naturale către Italia

Rusia a crescut livrările de gaze către Italia, potrivit companiei de hidrocarburi Eni, citată de EFE. Circa 33% dintre acțiuni sunt deținute de statul italian.

"Gazprom a comunicat pentru astăzi furnizarea unor volume de gaze de circa 36 milioane de metri cubi, faţă de furnizări zilnice de circa 21 milioane metri cubi realizate în ultimele zile. Eni îşi rezervă dreptul de a comunica orice actualizare, în cazul în care se vor produce noi variaţii semnificative în ceea ce priveşte cantităţile furnizate comunicate de către Gazprom", a transmis societatea.

Italia și-a redus însă treptat dependența de gazele rusești, de la 40% înainte de războiul din Ucraina, la 25% în prezent, prin găsirea altor furnizori din Algeria, Congo, Qatar. 

Mario Draghi a fost weekendul trecut în Algeria pentru a discuta despre un acord energecit cu agenția algeriană de stat APS și a transmis că volumul de gaze din această țară va crește la 4 miliarde metri cubi începând de săptămâna viitoare.

Rusia a reluat furnizarea de gaze naturale către UE prin gazoductul Nord Stream1, după 10 zile de mentenanță. Germania a anunțat că sunt livrate în prezent gaze la circa 40% din capacitatea conductei. 

Cu toate acestea, Gazprom a avertizat că ar putea interveni probleme din cauza unei turbine trimise la reparații în Canada, dar autoritățile din această țară nu mai vor să o trimită înapoi ca urmare a sancțiunilor occidentale impuse Rusiei după invadarea Ucrainei. 

 
 

×
Subiecte în articol: gazprom gaze italia