x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gazprom a redus furnizarea de gaze naturale către Germania la 20% din capacitatea Nord Stream1

Gazprom a redus furnizarea de gaze naturale către Germania la 20% din capacitatea Nord Stream1

27 Iul 2022   •   13:00
Gazprom a redus furnizarea de gaze naturale către Germania la 20% din capacitatea Nord Stream1

Gazprom a redus, miercuri, furnizarea de gaze naturale către Germania la circa 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream1, arată datele companiei ruse, scrie Reuters.

Livrările de gaze naturale către Germania au scăzut "din motive tehnice", potrivit explicațiilor Gazprom. Reducerea fluxului de gaze a început astăzi, la ora 9:00, iar volumul zilnic furnizat prin Nord Stream1 se va situa 33 milioane metri cubi.  

Fluxurile de gaze prin conducta Nord Stream 1 au scăzut la o cincime din capacitatea conductei, ceea ce a determinat autoritatea de reglementare a rețelei din Germania să lanseze un nou apel către gospodării și industrie pentru a economisi gazul și a evita raționalizarea.

Reducerea fluxurilor vine la două zile după ce Gazprom, proprietarul majoritar al gazoductului, a semnalat noi reduceri ale livrărilor, cea mai recentă lovitură pentru cea mai mare economie europeană.

Klaus Mueller, șeful autorității germane de reglementare Bundesnetzagentur, a declarat că Germania ar putea evita în continuare o penurie de gaze care ar necesita declanșarea următoarei etape a unui plan de urgență care ar duce la raționalizare.

Dar a spus că ar fi nevoie de eforturi atât din partea industriei, cât și a consumatorilor pentru a reduce consumul de gaz.

"Lucrul crucial este să economisim gazul", a spus Mueller. "Mi-ar plăcea să aud mai puține plângeri, și rapoarte din partea industriilor care spun că noi, ca sector, contribuim la acest lucru", a declarat el pentru postul de televiziune Deutschlandfunk.

Operatorul rețelei de gaze Gascade a declarat că 1,28 milioane de metri cubi pe oră, sau aproximativ 20% din capacitatea maximă a a fost transportată prin Nord Stream 1 începând cu ora 08:00 CET.

Uniper, cel mai mare importator de gaze rusești din Germania, a declarat, de asemenea, că a primit de la Gazprom doar o cincime din volumele convenite. Compania a declarat că va lansa probabil demersuri legale împotriva furnizorului rus.

Germania se află în prezent în faza 2 a unui plan de urgență pentru gaze în trei etape, ultima fază "de urgență" urmând să fie lansată atunci când raționalizarea nu va mai putea fi evitată.

×
Subiecte în articol: gazprom germania nord stream1