x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Soros: Mă aştept ca economia să se relanseze. Prăbuşirea economiei s-a oprit!

George Soros: Mă aştept ca economia să se relanseze. Prăbuşirea economiei s-a oprit!

11 Mai 2009   •   00:00
George Soros: Mă aştept ca economia să se relanseze. Prăbuşirea economiei s-a oprit!
Sursa foto: faz.net/

Trendul descrescător al crizei financiare dă semne de încetinire, iar programele naţionale de stimulare economică încep să dea roade, susţine miliardarul George Soros, citat de Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Antena3.



"Căderea liberă a economiei s-a oprit, iar colapsul sistemului financiar a fost evitat. Mă aştept ca relansarea să recupereze jumătate din recesiunea pe care am avut-o pentru ca ulterior să se transforme într-o stagnare", a declarat Soros. Acesta a estimat că Asia va fi prima regiune care va ieşi din criză, iar China va urma să preia, de la SUA, rolul de motor al creşterii economiei mondiale. "Asia va fi prima care va găsi o ieşire din criză, însă America face şi ea aceleaşi lucru", a apreciat Soros.

În plus, George Soros a estimat că dolarul american este deja la un nivel foarte scăzut şi nu se aştepată ca dolarul să continue să piardă din valoare în raport cu moneda euro. Potrivit lui Soros, criza financiară a arătat că există un avantaj important pentru ţările slabe să facă parte din zona euro. "Însă criza ar trebui să motiveze Germania să facă propuneri pentru un sistem euro mai eficient", a apreciat George Soros. În anul 1992 Soros a câştigat miliarde de dolari de pe urma vânzării de lire sterline după ce moneda Marii Britanii a ieşit din Mecanismul European al Ratelor de Schimb.

×
Subiecte în articol: externe soros