x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania asigură că embargoul rusesc va avea un impact redus asupra sectorului agroalimentar european

Germania asigură că embargoul rusesc va avea un impact redus asupra sectorului agroalimentar european

de Agerpres    |    16 Aug 2014   •   21:41
Germania asigură că embargoul rusesc va avea un impact redus asupra sectorului agroalimentar european

Ministrul german al agriculturii a asigurat că embargoul rusesc asupra produselor agroalimentare provenind din Uniunea Europeană ar avea un "impact mai degrabă redus" asupra pieţei europene, relatează France Presse.

Sectorul agricol rus nu poate satisface decât 60% din nevoile alimentare ale Rusiei, iar ţara "nu poate acoperi singură diferenţa, de exemplu cu privire la producţia de lapte", a declarat ministrul Christian Schmidt pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, într-un interviu ce urmează să apară duminică.

Drept urmare, ministrul conservator al agriculturii al guvernului Angela Merkel se aşteaptă ca embargoul rusesc să aibă un 'impact mai degrabă redus' asupra sectorului agroalimentar european. În context, el a apreciat că este 'prematur' să avem în vedere compensaţii financiare pentru sector, după cum reclamă deja anumite voci. Totuşi, ministrul nu a exclus acordarea unor astfel de ajutoare în funcţie de caz, în situaţii de urgenţă.

Miniştrii europeni ai agriculturii vor discuta despre problemă cu ocazia unui viitor summit în septembrie. Până atunci, Christian Schmidt speră să se întâlnească cu omologii săi francez şi polonez la Bonn 'pentru a ajunge la un acord' asupra unei 'strategii comune'.

Rusia a răspuns săptămâna trecută sancţiunilor instituite de statele occidentale pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina printr-un embargou asupra majorităţii produselor agroalimentare importate din ţările care au adoptat aceste sancţiuni. Interdicţia vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia. 

×
Subiecte în articol: alimente ue import rusia ue