x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Extrădare cu cântec     

Germania: Extrădare cu cântec     

04 Apr 2018   •   13:10
Germania: Extrădare cu cântec     

Procurorii germani au decis, marţi, să solicite unui tribunal regional extrădarea fostului lider catalan, Carles Puigdemont, către Spania, unde acesta este acuzat de rebeliune în legătură cu demersurile sale de anul trecut privind independenţa Cataloniei, transmit DPA, AFP şi Reuters.

Carles Puigdemont se află în detenţie în oraşul Neumünster din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, unde a fost arestat la finalul lunii martie, în timp ce se întorcea în Belgia, ţară în care s-a refugiat la sfârşitul lui octombrie 2017. Procurorul general al landului Schleswig-Holstein a recunoscut validitatea, conform legii germane, a celor două capete de acuzare formulate de Madrid, însă decizia finală va trebui să fie luată de un tribunal din Schleswig-Holstein. Deocamdată nu a fost anunţat niciun calendar pe acest subiect, justiţia germană având la dispoziţie 60 de zile pentru a se pronunţa. După o evaluare detaliată a mandatului de arestare european, lansat de justiţia spaniolă la 23 martie, procurorul a estimat că o asemenea cerere ar justifica menţinerea în detenţie a lui Carles Puigdemont, din cauza „riscului de a fugi” în cazul punerii sale în libertate. Puigdemont este acţionat în justiţie în Spania pentru „rebeliune, „deturnare de fonduri” și pentru că a organizat un referendum considerat ilegitim de către Madrid.

Există o incertitudine legată de posibilitatea ca Justiţia să recunoască acuzaţia de „rebeliune”, care stricto sensu nu există în dreptul german.

 

 

×
Subiecte în articol: extradare Carles Puigdemont