x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania nu este de acord cu furnizarea de avioane de luptă moderne Ucrainei

Germania nu este de acord cu furnizarea de avioane de luptă moderne Ucrainei

13 Mai 2022   •   16:52
Germania nu este de acord cu furnizarea de avioane de luptă moderne Ucrainei

Germania nu veste de acord cu furnizarea de avioane de luptă moderne Ucrainei, potrivit declarațiilor șefului diplomației de la Berlin, Annalena Baerbock la reuniunea G7 de la Wangels, scrie dpa.

Ea are rezerve și cu privire la instituirea unei zone de interdicție aeriene deasupra Ucrainei, cerință reiterata constant de Kiev. 

Ministrul german de Externe mai precizează că "a adoptat de asemenea o poziţie clară" în privinţa furnizării de materiale pentru avioane.

Aceasta a efectuat o vizită la Kiev, la începutul acestei săptămâni, unde a "vorbit despre cum putem sprijini Ucraina, în special cu lucruri care ţin de rezilienţa lor, de capacitatea lor de a se apăra, fără a contribui la o situaţie în care NATO să devină participant în acest război".

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a cerut din nou furnizarea de avioane de luptă moderne și sisteme de apărare anti-rachetă.

La reuniunea G7 se va discuta și despre ajutarea Ucraineni să-și exporte cerealele. 
"2,5 milioane de tone de cereale sunt în prezent blocate, în special în portul ucrainean Odesa, reprezentând provizii alimentare pentru un milion de persoane în lume. Ţările africane şi din Orientul Mijlociu au nevoie de aceste cereale de urgenţă", a spus Baerbock.

 

×
Subiecte în articol: germania ucraina g7