x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania anul trecut a depășit nivelul pre-pandemic

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania anul trecut a depășit nivelul pre-pandemic

de Redacția Jurnalul    |    10 Mai 2023   •   23:15
Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania anul trecut a depășit nivelul pre-pandemic
Sursa foto: Hepta

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2022 a depășit nivelul pre-pandemic. Românii cheltuie, în medie, 629 euro într-o vacanță în Germania.

Turiștii români au înregistrat peste un milion de înnoptări (inclusiv campări) în anul 2022, depășind astfel cu aproape 6% nivelul înregistrat în anul 2019, cel mai bun an turistic pentru perioada pre-pandemică. Doar trei țări din regiune au înregistrat creșteri în ceea ce privește numărul de înnoptări în Germania în 2022 comparativ cu 2019, anume Slovacia, România și Croația.

Mai exact, anul trecut, românii au avut 1.212.772 înnoptări, iar în anul 2019 au avut 1.146.698 înnoptări în unitățile de cazare din Germania.

În topul preferințelor destinațiilor externe de călătorie, Germania se clasează pe locul trei pentru români, fiind devansată doar de Italia și Grecia.

„Germania ca destinație de călătorie, oferă românilor o alternativă sigură, organizată și calitativă de a-și petrece vacanțele, cu atât mai mult cu cât în ultimii șase ani s-a clasat pe locul 1 în clasamentul de imagine al Nation Brands Index. În plus, ofertele de călătorie axate pe turismul ecologic și sustenabil, precum și accesibilitatea foarte bună sunt extrem de apreciate de români”, declară Cristian Sallai, directorul Organizației Germane pentru Turism în Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, România și Serbia.

Cu ajutorul campaniilor de comunicare tematice ale Oficiului Național de Turism al Germaniei pentru anul acesta, Germania își propune să-și consolideze statutul de destinație culturală numărul unu pentru europenii care călătoresc din întreaga lume.

Astfel, Organizația Germană pentru Turism își extinde angajamentul de a poziționa Germania ca o destinație sustenabilă, cu o gamă largă de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, care au o valoare inestimabilă la nivel internațional.

Pentru români, aspectele culturale în combinație cu bogăția naturii sunt cele mai importante motive de călătorie în Germania.

(sursa: Mediafax)

Andreea Tobias, andreeat@mediafax.ro

Keywords:GERMANIA, ROMÂNI

×
Subiecte în articol: germania romani