x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania nu intenţionează să staţioneze permanent trupe în România

Germania nu intenţionează să staţioneze permanent trupe în România

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2023   •   17:45
Germania nu intenţionează să staţioneze permanent trupe în România

Germania nu are niciun plan de a staţiona permanent trupe în România, a comunicat miercuri Ministerul Apărării de la Berlin, după ce premierul Marcel Ciolacu a exprimat dorinţa de a fi staţionaţi militari germani pe teritoriul României.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat miercuri, potrivit publicaţiei Tagesspiegel şi site-ului Tagesschau.de, că Germania nu are niciun plan de a staţiona trupe în România.

Oficialul german a explicat că, în cadrul NATO, Franţa are un parteneriat militar strâns cu România, iar Germania este naţiune-cadru pentru Lituania. În acest context, Germania "nu se simte obligată" să trimită o brigadă permanentă în România, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministeruluui Apărării de la Berlin.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat marţi, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Berlin cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, că şi-ar dori ca pe teritoriul României să fie staţionate trupe germane. Berlinul tocmai a anunţat un plan de a staţiona aproximativ 4.000 de militari germani în Lituania, în cadrul acţiunilor de consolidare a flancului estic al NATO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Germania