x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania vrea să aplice măsuri de urgență pentru a contracara efectele reducerii importurilor de gaze rusești

Germania vrea să aplice măsuri de urgență pentru a contracara efectele reducerii importurilor de gaze rusești

19 Iun 2022   •   21:05
Germania vrea să aplice măsuri de urgență pentru a contracara efectele reducerii importurilor de gaze rusești

Autoritățile de la Berlin vor aplica măsuri de urgență pentru a face față reducerii livrărilor de gaze naturale din Rusia, scrie AFP.

''Pentru a reduce consumul de gaze, trebuie să se folosească mai puţien gaze pentru a genera electricitate. În schimb, centralele electrice pe bază de cărbune vor trebui să fie folosite mai mult'', transmite Ministerul german al Economiei.

Va fi astfel recondiționată rețeaua de centrale pe cărbune.
''Trebuie să fim sinceri, acest lucru înseamnă mai multe centrale electrice pe cărbune pentru o perioadă de tranziţie. EÎn această situaţie este necesar să reducem consumul de gaze'', a declarat Robert Hacek, ministrul Economiei și Energiei.

Această decizie înseamnă abandonarea planului de eliminare a folosirii cărbunelui până în 2038. 

Alte măsuri anunțate sunt implementarea unui sistem de licitație pentru vânzarea de gaze naturale folosite în industrie, compensarea companiilor, noi credite rezervate de la banca de stat KfW pentru a asigura umplerea rezervelor de gaz ale ţării, care acum se situează la 56%. Printre noile reguli adoptate de autorități, este asigurarea la 65% a depozitelor de gaze până la 1 august, 80% până la 1 octombrie şi 90 % până la 1 decembrie.

Printre propuneri figureasă și refenirea la extracția petrolului și gazelor din rocile de șist prin folosirea substanțelor chimice și presiunii. 

Între timp, Gazprom a redus cu 60% livrările de gaze naturale prin conducta Nord Stream 1 din cauza unei probleme tehnice, anunțând că există întîrzieri în repararea turbinelor compresoarelor de către compania Siemens Energy. Însă Germania crede că este de fapt o decizie politică a Rusiei, în contextul războiului din Ucraina. 

Germania importă, în prezent, circa 35% din gazele naturale din Rusia, în scădere de la 55% înainte de invazie. 

 

×
Subiecte în articol: germania gaze naturale cărbune