x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania vrea să cumpere un sistem de apărare antirachetă. Va proteja și România

Germania vrea să cumpere un sistem de apărare antirachetă. Va proteja și România

27 Mar 2022   •   13:55
Germania vrea să cumpere un sistem de apărare antirachetă. Va proteja și România

Autoritățile de la Berlin vor să cumpere un sistem de apărare antirachetă israelian. Acesta va putea proteja și Polonia, România, precum și statele baltice, scrie AFP.

Partidul Social-Democrat al cancelarului Olaf Scholz, principala formaţiune a coaliţiei de guvernaree, susține această decizie. 

"Trebuie să ne apărăm mai bine împotriva ameninţării ruse. Pentru aceasta avem nevoie rapid de un scut antirachetă. Sistemul israelian Arrow 3 este o soluţie bună", a declarat raportorul Bundestagului pentru bugetul de apărare, Andreas Schwarz.

Sistemul poate contracara rachetele cu rază lungă de acțiune și costă 2 miliarde de euro. Acesta ar putea fi operațional din 2025.

"Vom putea întinde Domul de Fier deasupra ţărilor vecine. Vom juca astfel un rol-cheie pentru securitatea Europei", a explicat Schwarz.

Germania, marea perdantă în al Doilea Război Mondial, nu a avut voie să dezvolte o armată proprie însă invazia Ucrainei de către Federația Rusă a schimbat lucrurile iar guvernul de la Berlin a anunțat că va investi circa 100 de miliarde de euro în apărare și alocarea a peste 2% din PIB pentru acest sector. 
 

×
Subiecte în articol: germania sistem antiracheta