x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Frumuseţea unei gheişe celebre, dezvăluită de cărţi poştale vechi (GALERIE FOTO)

Frumuseţea unei gheişe celebre, dezvăluită de cărţi poştale vechi (GALERIE FOTO)

21 Ian 2013   •   18:23
Frumuseţea unei gheişe celebre, dezvăluită de cărţi poştale vechi (GALERIE FOTO)

Hawaryu a fost una dintre cele mai populare gheişe care lucra în Tokyo la începutul secolului XX, frumuseţea ei fiind "păstrată" doar de câteva cărţi poştale vechi, scrie Daily Mail.

Frumoasa gheişă apare pe cărţile poştale în chimono şi părul prins, pielea ei părând a fi de porţelan. Cărţile poştale au fost descoperite de un fotograf american care locuieşte în Japonia, el postând imaginile pe contul său de pe Flickr cu numele Okinawa Soba. El susţine că ilustratele au fost realizate în 1910. Nu se ştie ce vârstă avea Hawaryu când au fost realizate fotografiile, dar, potrivit coafurii, este o gheişă începătoare şi ar avea sub 20 de ani. Nu se ştiu foarte multe lucruri despre frumoasa gheişă.

Gheişele au devenit cunoscute în secolul XVIII şi erau persoane care excelau în artă, ele ocupându-se cu divertismentul bărbaţilor prin muzică, dans, conversaţie.

În 1920, în Japonia erau mai multe de 80.000 de gheişe, în timpul şi după cel de-Al Doilea Război Mondial numărul lor scăzând dramatic. În prezent în jur de 2.000 de femei sunt gheişe în Japonia.

×
Subiecte în articol: gheişa artă japonia artă muzica dans