x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documente TOP SECRET ale grupării HAMAS. Ghid pentru teroriștii care au pătruns în Israel. „Ucide cât mai mulți!”

Documente TOP SECRET ale grupării HAMAS. Ghid pentru teroriștii care au pătruns în Israel. „Ucide cât mai mulți!”

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   14:15
Documente TOP SECRET ale grupării HAMAS. Ghid pentru teroriștii care au pătruns în Israel. „Ucide cât mai mulți!”
Sursa foto: Hepta

În urma capturării unor militanți ai organizației Hamas, Forțele de Apărare ale Israelului au dezvăluit un ghid terorist cuprinzător, folosit de aceștia pentru planificarea și efectuarea atacurilor împotriva civililor. Ghidul, care reprezintă un manual de operațiuni teroriste detaliat, dezvăluie metodele prin care teroriștii Hamas intenționează să captureze ostatici și să terorizeze populația civilă.

Documentul oferă instrucțiuni pas cu pas privind modul în care teroriștii Hamas ar trebui să procedeze pentru a captura ostatici. De asemenea, detaliază utilizarea grenadelor, electrocutărilor, violenței și a armelor de foc cu scopul de a intimida și teroriza ostaticii. Manualul menționează că ostaticii pot fi uciși atunci când este necesar, iar unii dintre aceștia ar putea fi folosiți ca scuturi umane pentru a se proteja împotriva contraatacurilor.

În plus, teroriștii sunt instruiți să recurgă la uciderea ostaticilor dacă sunt atacați. Scopul lor era de a „ucide cât mai mulți oameni posibil", a lua ostatici și a-i muta rapid în Fâșia Gaza. Ghidul arată faptul că Hamas folosește astfel de tactici violente și extreme în strategiile lor teroriste.

Isaac Herzog, președintele Israelului, a condamnat aceste descoperiri, subliniind că Hamas și-a transformat teritoriile într-o platformă de teroare susținută de Iran, în detrimentul bunăstării locuitorilor din Gaza.

„Timp de un an şi jumătate, Hamas şi-a omorât fraţii şi familiile din Fatah şi i-a alungat din Gaza. Au rupt legăturile cu Palestina şi autoritățile din West Bank. Au transformat acest loc într-o platformă de teroare susținută de Iran.

Toţi banii care au fost cheltuiți pe aceste broşuri şi armament, pe toate cuțitele, pistoalele, pe mașinile de război cu care au intrat în Israel acum o săptămână trebuiau să se ducă la oamenii din Gaza pentru bunăstarea lor”, a declarat Isaac Herzog, președinte al Israelului.

Militanţii din Hamas sunt învăţaţi cum să atace şi să ucidă civilii

Documentele descoperite includ și un plan detaliat de atac asupra localității Kfar Sa'ad. Oficialii israelieni analizează o serie de astfel de documente, care dezvăluie planuri de atac specifice pentru fiecare sat situat în apropierea Fâșiei Gaza, având ca țintă intenționată femei și copii.

Aceste informații contrazic afirmațiile recente ale Hamas, care susțineau că nu au ucis copii. O înregistrare video difuzată de Hamas a arătat teroriști înarmați care țineau și hrăneau copii israelieni luați ostatici, inclusiv bebeluși.

În concluzie, aceste dezvăluiri arată clar gravitatea amenințării teroriste reprezentată de Hamas și utilizarea de tactici violente și extrem de inumane împotriva civililor nevinovați. 

Ghidul terorsistului, descoperit asupra militanţilor din Hamas. Sunt învăţaţi cum să atace şi să ucidă civilii

×
Subiecte în articol: fasia gaza hamas Israel