x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Google continuă să împărtăşească datele personale ale utilizatorilor, în ciuda opoziţiei UE

Google continuă să împărtăşească datele personale ale utilizatorilor, în ciuda opoziţiei UE

01 Mar 2012   •   11:30
Google continuă să împărtăşească datele personale ale utilizatorilor, în ciuda opoziţiei UE

Google va continua sa impara istoria cautarilor utilizatorilor si cu alte site-uri in ciuda cererii Uniunii Europene de a-si amana programul pana cand se vor lamuri legalitatea si oportunitatea acestor masuri, informeaza BBC.

Noile schimbari privind confidentialitatea efectuate de Google inseamna ca istoria tuturor cautarilor sau ale site-urilor pe care un utilizator a intrat va fi impartasita si cu alte site-uri precum YouTube, Gmail sau Blogger.

Google spune ca aceste masuri sunt menite sa imbunatateasca si sa personalizeze rezultatele cautarilor utilizatorilor, insa Comisia Nationala pentru Libertatea Informatiei din Franta (CNIL), alaturi de alte autoritati similare din UE spun ca noile masuri ale Google nu sunt tocmai legale.

"CNIL si autoritatile privind libertatea accesului la informatie din UE sunt profund ingrijorate de aceasta mutare a datelor personale de pe un site pe altul", se arata intr-un comunicat CNIL.

"Ne indoim ca acest procedeu este legal sau oportun si cerem o amanare a implementarii pana cand vom putea verifica daca legislatia UE permite astfel de procedee", se mai arata in comunicat.

Peter Fleischer, direcoturl privind securitatea datelor de la compania Google spune ca va raspunde oricaror indoieli ridicate de CNIL si UE, insa programul va incepe sa fie implementat de azi.

"Asa cum am mai spus, saptamana trecuta, desi noile reguli privind confidentialitatea datelor se schimba de la 1 martie, ramanem la fel de dedicati pretejarii informatiilor private ca si pana acum", a spus Fleischer.

Noile masuri vor intra in vigoare, azi, la miezul noptii.

Google vinde publicitate in functie de interesele utilizatorilor, cuantificate in baza cautarilor pe care acestia le fac in motorul de cautare. Pana azi, toata aceasta istorie personala a cautarilor era inregistrata doar de motorul de cautare Google, nu si de celelalte servicii ale companiei.

×