x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Greferendum” este legal. Duminică, grecii trebuie să răspundă în locul autorităților, grexit sau nu

„Greferendum” este legal. Duminică, grecii trebuie să răspundă în locul autorităților, grexit sau nu

03 Iul 2015   •   21:33
„Greferendum” este legal. Duminică, grecii trebuie să răspundă în locul autorităților, grexit sau nu

Consiliul de Stat din Grecia, cea mai înaltă instanță administrativă a țării, a respins vineri un recurs împotriva legalității referendumului ce va avea loc duminică, înlăturând astfel orice obstacol juridic în calea acestei consultări decise de către guvern în legătură cu propunerile creditorilor internaționali, relatează AFP și Reuters.

 ''Respins'', a declarat Nikolaos Sakellariou, judecătorul care prezidează Consiliul. ''Referendumul va avea loc'', a adăugat el.

Recursul fusese depus miercuri de către două persoane particulare, dintre care una este un fost judecător al Consiliului de Stat, apropiat, potrivit presei, partidului de dreapta Noua Democrație, care se pronunță în favoarea unui vot ''DA'' la referendum, în timp ce guvernul face campanie pentru un vot ''NU''.

Autorii sesizării ceruseră Consiliului de Stat să anuleze referendumul deoarece organizarea sa, în opinia lor, încalcă Articolul 44, Alineatul 2, din Constituție, conform căruia nu se poate face apel la referendum în chestiuni privind 'finanțele publice'.

Alegătorii vor trebui să răspundă duminică la întrebarea: "Trebuie acceptată propunerea înaintată de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional în cadrul reuniunii Eurogrup de la 25 iunie?".

Intre timp la Atena 15.000 de oameni manifesta pentru ”NU” și 12.000 pentru ”DA”.

×
Subiecte în articol: referndum grecia