x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Principalele muzee şi vestigii istorice, deschise în fiecare zi pe durata verii

Grecia: Principalele muzee şi vestigii istorice, deschise în fiecare zi pe durata verii

de Agerpres    |    18 Mar 2014   •   22:39
Grecia: Principalele muzee şi vestigii istorice, deschise în fiecare zi pe durata verii

Turiştii, care constituie una dintre principalele surse de venituri ale economiei Greciei, vor putea vizita marile muzee şi vestigii antice ale ţării şapte zile din şapte, de la 1 aprilie până la sfârşitul lunii octombrie, a anunţat marţi premierul elen, Antonis Samras, citat de AFP.

Această extindere a orarului săptămânal de vizitare se referă la cele mai importante 33 de puncte de atracţie din Grecia, cum ar fi Acropole, vestigiile antice de pe Muntele Olimp, ruinele din Cnossos (Creta). În perioada amintită, programul zilnic va fi între orele 08.00 şi 20.00, aşa cum este cazul în prezent pentru unele dintre ele.

Turismul contribuie cu 17% din Produsul Intern Brut al acestei ţări care se bazează mai mult ca niciodată pe această activitate pentru a ieşi din cei şase ani recesiune pe care i-a traversat. În 2013, Grecia a înregistrat o creştere de aproape 12% a numărului de cazări în unităţi turistice şi a fost vizitată de un număr record de peste 17 milioane de turişti.

Austeritatea şi criza economică care lovesc ţara au dus la sute de concedieri în sectorul culturii, în special în rândul arheologilor şi al paznicilor de muzee şi situri arheologice. 

×
Subiecte în articol: grecia muzee grecia